 
 
   
 
Til frikadeller og kødboller
kan der bruges samme fars. Farsen kan helt være hakket flæskekød eller halvt flæskekød
og halvt kalvekød eller oksekød. Det tager ikke lang tid
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 40 min. Stegetid: 6-8 min. Fryseegnet 
 
# Ingredienser:
1 portion fars (se grundopskrift
nederst) 
50-75 g smør el. margarine
Sauce: 
2 løg 
2 fed hvidløg 
2 peberfrugter 
50 g smør el. margarine
2 dåser flåede tomater (a 400 g) 
1;2-1 tsk koriander 
2-3 tsk tabascosauce 
salt, peber 
 
* Tilberedning:
1. Rør en portion fars
og lad den hvile. 
Smelt fedtstoffet gyldent,
form farsen til små, valnøddestore frikadeller og
 steg dem i fedtstoffet 6-8 min. 
 
2. Pil løgene og skær
dem i ringe eller både. 
Pil hvidløgsfeddene og
skær peberfrugterne i strimler. 
 
3. Smelt fedtstoffet
til saucen og lad løgene snurre klare heri. 
Tilsæt hvidløg, peberfrugter,
flåede tomater, koriander, tabascosauce, 
salt og peber og lad saucen snurre sammen ca. 10 min. 
Kom frikadellerne i og
lad det hele snurre sammen et par min. 
 
4. Server frikadellegryden
med løse ris eller flûte. 
 
Tips 
I stedet for de små stegte
frikadeller kan kogte kødboller varmes i saucen. 
 
Grundopskrift på
fars 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min. Hviletid: ca. 30 min. Fryseegnet 
 
# Ingredienser:
500 g hakket flæskekød
el. halvt flæskekød og halvt kalvekød el. 
halvt flæskekød og halvt oksekød 
60 g hvedemel (1 dl)
1 løg 
1 æg ell. 2 æggehvider
2-3 dl mælk 
salt, peber 
 
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede
kød med mel. 
Pil løget og riv det
i. 
Rør æg eller æggehvider
i og tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring. 
Rør farsen godt. Krydr
med salt og peber. 
Lad gerne farsen hvile
på et koldt sted ca 30 min, før den skal steges/koges. 
Konsistensen af farsen skal være så fast, at den holder faconen. 
 
Tips 
2-3 spsk af melet kan
erstattes med kartoffelmel eller havregryn. 
Farsen kan yderligere krydres med allehånde, nellike eller karry.
 
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.