 
 
 
 
Disse lækre frikadeller er altid et hit! Denne nemme
opskrift på hjemmelavede frikadeller er helt klassisk og giver lækre og saftige
frikadeller til 4 personer.
 
# Ingredienser
500 g hakket kalv og
flæsk 10% 
½ dl hvedemel 
½ dl havregryn 
2 dl mælk 
1 æg
2 spsk fintrevet løg
1½ tsk groft salt
peber
smør/olie til stegning
 
* Tilberedning
Læg alle
ingredienser i en skål og rør farsen, gerne med en håndmikser,
til den er glat og
sammenhængende.
Lad gene farsen hvile
10-20 min i køleskabet. 
Smelt smørret på
stegepanden.
Form frikadellerne i
hånden med en spiseske, der dyppes i det varme fedtstof.
 
Skru ned for varmen,
når alle frikadellerne er på panden.
Skru op for varmen,
når frikadellerne vendes.
Steg frikadellerne
3-4 min på hver side indtil de er gennemstegte.
Serveres med
kartofler og grønsager, som fx stuvet hvidkål eller rødkålssalat. 
 
Tips: Frikadeller kan også krydres med fx 2 fed
finthakkede hvidløg, 
2 tsk oregano eller
rosmarin. 
 
Frikadeller er stegte kødboller. De er en meget populær ret
i Danmark som i mange andre europæiske lande. Ordet kommer fra det italienske
frittatella, der er stegt eller ristet kød. 
Ordet er beslægtet med 'frikandeau' og 'frikassé'.
 
Se alle de bedste opskrifter med Frikadeller
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.