 
 
   
En smagfuld og krydret fortolkning af frikadeller/kødboller
med løg og champignon med inspiration fra Kina. Serveres med kinesisk sauce med
tomater og forårsløg
Til 4 personer. Tilberedningstid:
30 min. Stegetid: 5-6 min. Kan fryses, men forringes 
 
# Ingredienser:
500 g hakket flæskekød
1 løg 
150 g champignon 
2 spsk kartoffelmel 
2 dl bouillon af terning
1 spsk kinesisk soya 
½ tsk honning 
salt, peber 
Til stegning: 
olie 
 
Sauce: 
1 gulerod 
1 stilk blegselleri eller
forårsløg
1 spsk olie 
3 dl bouillon af terning
1-2 tsk kinesisk soya 
2 tsk vineddike 
½-1 tsk honning 
1 spsk maizenamel 
3-4 tomater 
 
* Tilberedning:
1. Pil løget, riv eller
hak det fint og bland det med det hakkede kød. 
Rens champignonerne, hak dem groft og bland det i kødet. 
Tilsæt kartoffelmel og
rør bouillonen i lidt ad gangen. 
Krydr farsen med kinesisk
soya, honning, salt og peber. 
 
2. Varm olien på en pande.
Form farsen til runde
»frikadeller« og steg dem i olien 5-6 min. 
Vend frikadellerne eller ryst panden. 
 
3. Rens og hak gulerod
og blegselleri og lad det snurre i 1 spsk olie et par min. 
Tilsæt bouillon, soya,
vineddike og honning og bring det i kog. 
Jævn saucen med Maizena
udrørt i koldt vand. 
Skær tomaterne i både eller terninger og varm dem i saucen. 
Drys med det grønne
fra forårsløg, snittet.
 
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.