 
 
   
De soltørrede
tomater giver frikadellerne smag af sol og varme. Hjemmelavet og den
absolut bedste opskrift. Det er kærlighed lige ind i munden.  
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 1 time. 
 
# Ingredienser
400 g hakket kalv og
flæsk
1¼ tsk salt 
peber 
1 lille revet løg 
1 æg 
1½ dl mælk 
1 dl
franskbrødskrumme eller rasp
2-3 spsk hakkede,
soltørrede tomater (fra olielage) 
2 fed hvidløg (finthakket) 
smør og olie (til stegning) 
Rødbedesalat: 
400 g rødbeder 
½ romaine salat 
100 g fetaost 
Marinade: 
2 spsk
balsamicoeddike 
1 spsk olie 
2 spsk honning
(flydende) 
½ tsk salt 
peber 
 
Pynt: små kviste
frisk rosmarin eller persille 
Tilbehør: evt. fuldkornsflute eller brød 
 
* Tilberedning
1. Skrub rødbederne,
og kog dem møre i letsaltet vand i ca 40-60 min. 
Smut skindet af under koldt, rindende vand, og afkøl dem. 
 
2. Rør kødet med
salt, og rør de øvrige ingredienser til farsen i. 
Form farsen til
frikadeller, og steg dem i en blanding af smør og olie på en pande. 
 
3. Skyl og afdryp
salaten. 
Fordel salaten på et fad, skær rødbederne i skiver, og fordel dem på fadet. 
Smuldr fetaosten over salaten. 
Pisk ingredienserne
til marinaden sammen, og dryp den over salaten. 
Pynt med rosmarin. 
 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.