 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 minutter Kogetid: 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer) 
   
# Ingredienser til Frikassé af bovblade:
2 svinebovblade (ca 1½ kg) eller 1 nakkekam
2 spsk olie 
1 liter vand 
4 små majroer (250 g) 
1 stor courgette (250 g) 
300 g gulerødder 
 
Krydderurtebuket: 
3 laurbærblade 
1 kvist timian 
1 bdt persille 
 
Sauce:
5 dl suppe 
100 g ren flødeost 
1½ spsk frisk ingefær 
salt og peber 
 
* Sådan laves Frikassé af bovblade:
1. Varm olien i en stegegryde og brun bovbladene heri. Hæld
vandet ved. 
Skræl en af gulerødderne og skær den i mindre stykker og kom
den i sammen med krydderurtebuketten. 
 
2. Lad kødet koge ca. 1 time under låg, eller til det er
mørt. 
 
3. Vask og skræl majroer og gulerødder. Skær dem i skiver. 
Skær også courgetten i skiver. 
 
4. Tag kødet op, når det er mørt, og dæk det med alufolie. 
 
5. Si suppen og afmå15 dl. Lad den koge op. 
Kog gulerødder og majroer heri i 4-5 minutter. 
Kom courgetteskiverne i og kog yderligere nogle få minutter.
 
6. Tag grønsagerne op med hulske og lad dem dryppe af. 
 
7. Rør flødeost i suppen og pisk godt. 
Riv ingefæren fint og kom den i saucen. Smag til med salt og
peber. 
Saucen bliver ikke særlig tyk. 
Hvis den ønskes tykkere, jævnes den med en smørbolle (1 spsk
hvedemel gnedet sammen med 1 spsk smør). 
 
8. Kom grønsagerne i saucen og varm dem igennem. 
Løsn kødet fra benene og skær det i mundrette stykker. 
Læg kødet på et fad og hæld saucen med grønsager over. 
 
Tips: Grønsagerne kan varieres, fx med pastinak og
asparges.
Bov skåret i tykke skiver kan bruges i stedet for bovblade. 
 
Se flere
opskrifter med Grisekød  
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------