 
 
   
Nem gryderet, der er proppet med smag fra kalvekød, svinekød,
grønsager og dejlige krydderier. En sammenkogt gryderet, når den er allerbedst.
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 1 time og 20 min. Antal
kuverter: 4-6 
 
# Ingredienser
500 g kalvekød uden ben, skåret i tern 
500 g svinekød uden ben, skåret i tern 
20 g smør 
2 spsk olie 
2 mellemstore hakkede løg 
2 spsk hvedemel 
5 dl kyllingefond 
1,2 dl brandy 
2 spsk ribsgelé 
0,6 dl friske rosmarinblade 
250 g champignon 
 
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 160 °C. Skær fedt og sener fra kødet. 
Smelt smør og olie i en stor tykbundet gryde. 
Steg kødet kort i små portioner ved medium varme, 
indtil det er godt brunet. 
Tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle. 
Læg kødet i et stort ildfast fad. Kom løg i gryden. 
Rør i 2 min ved lav varme, indtil det er godt brunet. 
Tilsæt mel og steg under omrøring i 2 min. 
 
2. Tilsæt fond og brandy og rør, indtil saucen er jævn. 
Bliv ved med at røre i 3 min ved lav varme, indtil 
saucen koger og bliver tyk. 
Rør ribsgelé og rosmarinblade i, og lad saucen simre i 2 min.
 
3. Hæld saucen over kødet i fadet. 
Vend det forsigtigt, så det bliver blandet. 
Læg låg på og bag retten i 40 min. Tag den ud af ovnen. 
Bland champignon i retten. 
Læg låg på og sæt fadet tilbage i ovnen i endnu 30 min, 
eller indtil kødet er stegt og mørt. 
 
Tips: 
Retten kan laves 1 til 2 dage før servering. 
Al slags kalve- og svinekød kan anvendes i opskriften. 
I denne opskrift anvendes der kød i tern, enhver form for
kød 
uden ben kan anvendes og skæres i tern på 3 cm. 
 
1. 
 
2. 
 
3. 
 
Se alle de bedste opskrifter med kalvekød
og svinekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.