Logo

Kold farseret kalkun - prøv Kogebog.dk i dag 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kold farseret kalkun - prøv Kogebog.dk i dag 💘

 

Farseret kalkun var mormors juletradition. Det her er den rette opskrift Med en farseret kalkun, er der mad til mange - og så smager den også godt kold.

Denne opskrift er en del af Menuforslag 1 til 8-10 pers.

 
# Ingredienser
1 kalkun (ca. 2600 g).
Fars:
4 skiver afskorpet franskbrød
2 dl mælk
500 g hakket svinekød
2 æg
2 spsk revet løg
1 hakket, rød peberfrugt
1 hakket, grøn peberfrugt
2 tsk tørret basilikum
3 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber.

 
Tilbehør: flødekartofler og salat fx waldorfsalat

 
* Tilberedning
Fjern vingespidser og gump fra den rensede kalkun, og 
læg den med brystet nedad på et bræt. 
Skær et snit gennem skindet langs med rygbenet.
Skær kødet fra rygbenet med en lille spids kniv.
Fortsæt med at skære kødet fra ribben og brystben.
Undgå at beskadige skindet. (Kniven skal skrælle kødet fra benene).
Klip eller skær igennem leddene ved lår og vinger og fjern skroget.
Skær benet ud af overlårene.

 
Fars:
Udblød franskbrødet i mælk. Hak hjerte, lever og kråse fint.
Rør en fars af indmad, kød, franskbrød, æg, løg og hakkede peberfrugter.
Smag til med krydderier.
Læg farsen i kalkunen og sy den sammen med ufarvet bomuldsgarn, eller
hold den sammen med kødnåle.


Læg den i et smurt ovnfast fad med brystet opad.
Fordel smørret over kalkunen. og drys med salt og peber.
Sæt kalkunen nederst i kold ovn.

Tænd ovnen på 200 °C og lad kalkunen stege 2 timer.
Sluk ovnen, og steg færdig ved eftervarmen, ca. 15 min.

 
Er der for meget fars, kan den steges i et smurt ovnfast fad sammen
med kalkunen den sidste time.

 
Afkøl kalkunen og lad den stå koldt evt. til næste dag.
Skær ved serveringen lårene af, og skær kalkunen i skiver.

 
Tips: Farseret kalkun kan også tilberedes med en halv portion fars.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?




Effektiv reklame - klik her