
 
En
kogt skinke smøres godt ind i hjemmelavet kryddersmør og steges i ovnen. Hertil
en syrlig salat af kogte rødbeder, æble og løg. 
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 50 min. Ikke Fryse-egnet. 4 personer 
 
#
Ingredienser til :
1
lille landskinke (ca. 500 g) 
1
bundt persille 
1
bundt purløg 
2
spsk blødt smør 
 
Rødbedesalat:
500
g rødbeder 
1
æble (terninger) 
1
lille løg (finthakket) 
1
spsk sennep 
2
dl syrnet fløde 9% eller cremefraiche 18% 
salt
og peber 
 
Tilbehør:
1
kg kogte kartofler 
*
 
Sådan
laver du Krydderskinke med rødbedesalat:
Skrub
rødbederne rene og kog dem i letsaltet vand i 40-50 min., afhængigt af hvor
store de er. 
Læg
skinken i en gryde, dæk den med vand og kog den i 20 min. 
 
Tænd
ovnen på 180 °C. 
Hak
persille og purløg fint og rør det med smørret. 
Tag
skinken op af kogevandet og lad den dryppe af. 
Fjern
nettet og skær sværen af. 
Læg
skinken i et ovnfast fad og smør den med et tykt lag kryddersmør foroven og ned
på siderne. Steg skinken færdig i ovnen ved 180 °C i 20 min. 
Lad
skinken hvile i 10 min., inden den skæres i tynde skiver. 
 
Giv
de kogte rødbeder et chok i koldt vand og 'smut' skindet af. 
Skær
rødbederne i ½ cm tykke skiver. 
Rør
sennep med syrnet fløde eller cremefraiche og vend rødbeder, æble og løg i
dressingen. 
Smag
salaten til med salt og peber. 
Server
krydderskinken med rødbedesalat og kogte kartofler. 
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD