Logo

Leverpølse, hjemmelavet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Leverpølse, hjemmelavet 

 
Frokost. Arbejdstid: 1 time Udblødningstid, tarme: ca 10 min. Kogetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Leverpølse, hjemmelavet
500 g svinelever
250 g kalvesmåkød
500 g kogeflæsk (uden svær og uden ben)
2 løg
1 spsk salt
½ tsk peber
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk stødt allehånde
1-1½ m tarme efter tykkelse
ufarvet bomuldsgarn
pølsehorn
*
Sådan laves Leverpølse, hjemmelavet
1. Befri leveren for sener, hinder og årestammer og skær den i mindre stykker og mal den 2 gange gennem kødmaskinen sammen med kalvesmåkødet.

 
2. Læg tarmene i blød i håndvarmt vand ca 10 min.

 
3. Skær kogeflæsket i tykke skiver.
Pil løgene.
Mal begge dele 2 gange gennem kødmaskinen.

 
4. Rør den hakkede lever sammen med flæsket og krydr med salt, peber, ingefær, muskatnød og allehånde.

 
5. Fjern kniv og hulplade og sæt pølsehornet på kødmaskinen.

 
6. Tag tarmene op af udblødningsvandet og lad dem dryppe af.
Skub dem på pølsehornet med indersiden udad.
Kør farsen gennem kødmaskinen, så der ikke er luftrum.
Bind pølserne tæt i begge ender med ufarvet bomuldsgarn.
En pølselængde på ca 15 cm er passende.

 
7. Bring rigeligt vand i kog i en gryde og dæmp varmen, så vandet koger svagt.
Kog pølserne ved meget svag varme ca 45 min.

 
8. Afkøl pølserne under rindende, koldt vand.
Tør dem af og opbevar dem koldt.

 
Tips: Leverpølserne kan evt røges.
Enten gennem slagteren eller direkte på røgeri.
Tarmene er gjort i stand, når de købes.
Farsen kan evt tilsættes lidt bouillon, det gør pølserne mere smørbare.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lever

Se alle de bedste opskrifter med pølser

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.176 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her