 
 
   
En let og alligevel lækker pastaret, som alle vil kunne
lide. Mangler du lidt inspiration? Udforsk
Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 50 min.
Kuverter: 4-6 
 
# Ingredienser
375 g pennepasta 
60 g smør 
500 g skinkekoteletter skåret i terninger 
4 forårsløg, skåret i skiver 
250 g champignon, skåret i skiver 
3,7 dl frosne ærter 
1 spsk majsmel 
3,1 dl cremefraiche 
1,2 dl hønsebouillon 
 
Hvidløgsdrys: 
30 g smør 
1 fed knust hvidløg 
2,5 dl rasp 
1,2 dl revet parmesanost 
0,6 dl finthakkede friske urter 
 
* Tilberedning
1. Opvarm ovnen til 180 °C. 
Pensl et 25 x 35 x 6 cm fladt ildfast fad med smør eller
olie. 
Kog pastaen i rigeligt vand i en stor gryde i 12-15 min,
eller indtil den er mør.
Dryp den af og stil den til side. 
 
2. Opvarm smørret i en stor gryde og tilsæt skinke,
forårsløg, champignon og ærter. 
Svits det i 10 min, eller indtil champignonerne og ærterne
er møre. 
Rør jævnligt i det imens. 
 
3. Bland majsmelet med lidt vand. 
Tilsæt cremefraiche, hønsebouillon og majsmel i de stegte
grønsager. 
Rør i grydens indhold ved jævn varme i 2 min, eller indtil
det er jævnet lidt. 
Tilsæt pasta og bland det godt. Øs pastablandingen op i et
fad. 
 
4. Hvidløgsdrys: Opvarm smørret i en gryde og tilsæt hvidløg
og rasp. 
Svits det i 2-3 min, eller indtil det har taget lidt farve. 
Tag raspblandingen op af gryden. 
Tilsæt ost og urter og bland det godt. 
Drys hvidløgsdrysset over pastaretten. 
 
5. Bag den i ovnen i 20 min, eller indtil den er gyldenbrun.
 
Prøv sammen med:
Hovedret: Tunbøffer
Dessert: Figen-
og pæretærte
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.