Tærten med karamelliserede løg er en klassiker i Provence og
er perfekt til en frokost under åben himmel med et glas køligt rosé.
Vær opmærksom på at dejen gerne skal hæve natten over
# Ingredienser
300 g hvedemel tipo 00
200 g durum mel
½ spsk salt
12-15 g gær
2 spsk olie
1 smule vand
FYLD
6-8 løg
1 smule olie
2 små glas ansjoser
1 pakke Niçoise oliven
60 g bacon crumbles (ristet og knust)
1 smule frisk hakket oregano
* Tilberedning
Gæren opløses i 3 dl lunkent vand.
Tilsæt de to slags mel samt salt og olie.
Bland dejen sammen og
tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
Ælt dejen meget grundigt i 10-15 min til den
føles smidig og elastisk.
Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur
i et par timer, eller natten over i køleskabet.
Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og
rulles tyndt ud som til en pizza.
Fyld
Til fyldet skæres løgene i tynde skiver og steges
langsomt i olie til de er let gyldne og bløde.
Smag dem til med salt og peber.
Fordel løgene på dejen, læg ansjoser i gittermønster og
fordel oliven i mellemrummene.
Dryp med lidt olie og bag pissaladie i en rygende
varm ovn i ca. 8-10 min.
Server varm eller lunken drysset med bacon crumple og hakket
frisk oregano.
INFO: Pissaladière er et fladbrød i køkkenerne i Nice. Det
sammenlignes ofte med pizza. Dejen er normalt en brøddej tykkere end den
klassiske pizza Margherita, og den traditionelle topping består normalt af
karamelliserede løg, sorte oliven og ansjoser.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.