 
 
   
God opskrift på pita med agurk og skinke og en lækker
dressing med bl.a. peberfrugt - nem aftensmad til hele familien - få opskriften
her.
4 stk. 
 
# Ingredienser
Dressing: 
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk friskhakket purløg
3 spsk hakket, grøn peberfrugt
3 spsk tomatketchup
2 tsk sød chilisauce
½ tsk paprika
½ tsk groft salt
friskkværnet peber. 
 
Pitafyld: 
1 dl fint strimlet agurk
2 dl fint strimlet salat
100 g kogt skinke i terninger
4 pitabrød -købte eller bag selv: se opskrift
 
* Tilberedning
Dressing: Bland cremefraiche med purløg og peberfrugt. 
Smag dressingen til med tomatketchup, chilisauce og
krydderier. 
Lad dressingen stå og trække koldt i en time. 
 
Pitafyld: Bland pitafyldet sammen. 
Varm pitabrødene som angivet på emballagen og flæk dem halvt
igennem. 
Kom ved serveringen pitafyld og dressing i. 
 
Tips: Hakkebøf kan anvendes i stedet for skinke. 
 
INFO: Pita eller pitabrød er et rundt fladbrød af hvede med
gær. 
Pita er det græske ord for tærte. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt i 
det græske køkken og ellers i Middelshavsregionen. 
Brødet har traditionelt
været brugt til at dyppe i hummus og lignende sauce, 
samt til at servere
madretter som falafel og kebab i.
 
Se alle de bedste opskrifter med Pita
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.