 
 
   
En ret inspireret af
den klassiske schnitzel. Men her serverer vi den med en rigtig god
kartoffelmos. 
Nemt at lave 45 min
før spisetid. Lyder det ikke godt?
Tid: 45 min. 4 pers.
 
# Ingredienser
600 g kartofler 
1 æggeblomme 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
2 knsp muskat 
4 skiver kogt
skinke, ½ cm tykke 
4 skiver gruyere ost
eller cheddar 
½-1 tsk sennepspulver 
½ dl rasp 
2 spsk olie 
 
TOMATSAUCE: 
1 ds. hakkede tomater
(500 g) 
1 grønsagsbouillonterning 
1 fed hvidløg
¼ tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og kog dem. Lad dem køle noget af. 
Pres eller mos kartoflerne og bland dem med æggeblomme, salt, peber og muskat. 
 
2. Del
kartoffelmosen i fire portioner. 
Tryk hver del ud til
en rund kage ½ cm tyk. 
 
3. Læg en skive
skinke midt på og så en skive ost. 
Krydr med lidt
sennepspulver og fold sammen til små pakker. 
 
4. Paner pakkerne i
rasp. 
 
5. Hæld hakkede
tomater i en gryde. 
Tilsæt
bouillonterning, presset hvidløg, salt og krydderier. 
Kog 5 min. Spæd med
lidt vand hvis saucen er for tyk. 
 
6. Varm olien på en
stegepande. 
Steg schnitzlerne 4 min på hver side. 
Pas på med varmen,
så paneringen ikke brænder på. 
 
7. Server
schnitzlerne på varme tallerkener med saucen og en salat. 
 
Tips: 
Den kogte skinke kan
erstattes med skinkeschnitzel, som trykkes helt tyndt ud. 
I øvrigt som
ovenfor. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------