Stuvet hvidkål er en god gammel ret i det Danske køkken, og
den er super god at lave. Passer godt til svinekoteletter, stegt flæsk, hamburgerryg,
hakkebøf, karbonader...
Let opskrift til 4 personer på 30 min. Er du alene så del
opskriften med fire.
# Ingredienser til Stegt svinekotelet:
4 svinekoteletter (á ca. 125 g) – gerne med ben
½ tsk salt
friskkværnet peber
1 spsk olie til stegning
Stuvet hvidkål:
600 g fintsnittet hvidkål
20 g smør
30 g hvedemel
6 dl minimælk
½ tsk. fintrevet muskatnød
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
75 g forårsløg i tynde ringe
Kartofler:
1 kg kartofler, kogt i vand med ½ tsk salt
Pynt: Løvstikke, hvis du kan få fat i det, ellers bredbladet
persille
Sådan laver du Stegt svinekotelet med stuvet hvidkål:
Bring 1 liter vand i kog og kog hvidkålen heri i ca. 4 minutter.
Sigt vandet fra i et dørslag.
Smelt smørret i en mellemstor tykbundet gryde.
Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
Tilsæt varm mælk lidt ad gangen og under stadig piskning.
Bring saucen i kog og lad den koge i 2-3 minutter.
Tilsæt hvidkål, muskatnød, 1 tsk groft salt og peber.
Kog den stuvede hvidkål ved svag varme i ca. 10 minutter.
Tilsæt forårsløg lige inden servering.
Stegt svinekotelet:
Lad olien blive varm på en pande og steg svinekoteletterne i
ca. 8 minutter – vend dem af og til.
Server svinekoteletterne med kartofler og stuvet hvidkål.
Pynt med løvstikke (eller persille).
Se alle de bedste opskrifter med stegt svinekotelet HER