 
 
 
 
Få opskriften på en god suppe hér: En smagfuld suppe med
svinekam, jasminris og æg. Lidt karry, chili og ingefær giver suppen et ekstra
kick – prøv.
Til 4 pers
 
# Ingredienser
350 g svinekam med
svær 
2 tsk chilipasta 
75 g jasminris 
8½ dl hønsebouillon 
1 spsk rød thai-karrypasta 
1 tsk rejepasta 
2 stilke citrongræs,
brækket i halve 
5 cm frisk ingefær,
skåret i tynde skiver 
2 æg 
4 forårsløg. hakkede
2 friske, røde
chilier, udkernede og hakkede 
4 kviste frisk
thai-basilikum 
 
* Tilberedning
1 Sværen løsnes fra
kødet og trækkes tilbage. 
Kødet pensles med
chilipasta, og sværen trækkes tilbage over kødet. 
Læg kødet i en
bradepande og steg det i en forvarmet ovn 
ved 200 °C i 40-45 min,
eller til sværen er sprød og brunet. 
Skær kødet i tykke
skiver og derefter i tynde strimler. 
Hak flæskesværen.
Sæt det til side. 
 
2 Skyl imens risene
i koldt vand adskillige gange, 
til vandet bliver
klart. Afdryp dem godt. 
 
3 Hæld bouillon i en
gryde, tilsæt karrypasta, rejepasta, citrongræs 
og ingefær og bring
det i kog. 
Tilsæt risene og
bring det igen i kog. 
Dæmp varmen og lad
det simre i 10-12 min. 
 
4 Slå æggene ud i
suppen, og når de begynder at stivne, 
fordeles de rundt i
risene. 
Lad det hele simre i
yderligere 3-4 min, eller til risene er kogte. 
Rør de hakkede forårsløg
og chilier i. 
Hæld suppen i varme
skåle og slut af med det varme svinekød 
og den hakkede
flæskesvær. Pynt med basilikumkviste.
 
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------