Nem opskrift på hjemmelavet biksemad med spejlæg og rødbeder.
En dansk klassiker, som kan laves af rester. Biksemad kan også være en sand
luksusret
Tidsplan: Skær kød, løg og kartofler i tern, og steg dem på
en pande, mens æggene spejles på en anden pande.
Til 4 personer
# Ingredienser
600-700 g kogte kolde kartofler
3-4 løg
500 g koldt kogt eller stegt kød fra en steg (fx fra i går)
3 spsk smør
salt og friskkværnet peber
4 spejlæg (se opskrift)
TILBEHØR
ketchup, sojasauce, chilisauce eller andre stærkt krydrede saucer
Syltede rødbeder og/eller syltet agurk.
* Tilberedning
Skær kartoflerne ud i tern på ca 2x2 cm.
Pil skrællen af løgene.
Skær løgene igennem på langs fra rod til top.
Læg de halve løg med den flade side ned mod skærebrættet.
Hold fast i roden af løget.
Skær fra top mod rod, men ikke igennem den, roden holder
løget sammen.
Hak derefter på den anden led, så det bliver til små tern.
Skær kødet i ud i tern på ca 2x2 cm.
Smelt smør på en stor pande ved jævn varme.
Steg løgene 2-3 min.
Kom kød og kartofler på.
Skru op til god varme, og steg det lysebrunt på alle sider,
ca 15 min. Rør jævnligt.
Smag til med salt og peber.
Server spejlæggene oven på biksemaden med rødbeder og/eller
syltet agurk.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke