Logo

Buffetspid - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Buffetspid - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Her er både svinemørbrad, lammemørbrad, kyllingefilet, bacon, blommer og rødløg, så der er noget for enhver smag. Spiddene pensles med kryddersmør
Giver 24 spid.   Er fryseegnet uden kryddersmør og rasp, se tips

 
# Ingredienser
24 tynde bambusspid - ca. 20 cm lange
3-4 kyllingefileter (ca. 400 g)
1 svinemørbrad (ca. 500 g)
400 g oksemørbrad
8-12 frosne, optøede lammemørbrader (ca. 500 g)
12-24 faste blommer (ca. 900 g)
24 tynde skiver bacon (ca. 450 g)
4 rødløg i tykke både (ca. 200 g)

 
Kryddersmør:
250 g smør
½ dl teriyakisauce (japansk grill- og stegesauce)
2 spsk fintrevet citronskal
2 spsk tørret basilikum
2 tsk stødt koriander
1 tsk fint salt
3 spsk rasp

 
Tilbehør: grøn salat og flutes
Drikkevarer: kraftig, fyldig rødvin – fx Côtes du Rhône

 
* Tilberedning
Læg spiddene i koldt vand i ca. ½ time.
Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder.
Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2x3 cm).
Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker.
Del baconskiverne midt over.
Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme.
Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt).

 
Tag spiddene op af vandet og tør dem.
Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spiddene
således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg.
Stil spiddene tildækket i køleskabet.

 
Kryddersmør:
Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det, men uden at det bruner.
Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne.

 
Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over.
Læg halvdelen af spiddene på risten.
Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spiddene og drys dem med rasp
 - ligeledes på begge sider.
Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spiddene i ca. 5 min.
Vend spiddene og grill dem færdige i alt ca. 9 min.
Dup resten af spiddene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.

 
Tips: Hvis buffetspiddene skal fryses, så erstat de frosne lammemørbrader
med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).
Genvej: Spiddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.

 
Se alle de bedste opskrifter med Grill/spid

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.726 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her