Alle slags grønsager og salater kan serveres til frikadeller.
En kold Kartoffelsalat (se opskrift)
passer også godt til.
Tidsplan: start med at lave kartoffelsalaten. Rør farsen, og steg frikadellerne.
Til 4 personer
# Ingredienser
500 g hakket kød, fx svine-, lamme- eller kalvekød
1½ tsk groft salt
1 lille løg
friskkværnet peber
½ dl hvedemel
1 æg
2½ dl mælk
1 spsk smør
1 spsk olie
* Tilberedning
Kom kødet i en skål.
Stil skålen ned i vasken, eller læg en karklud under skålen,
så den står godt fast.
Rør kødet sejt med salt - det medfører, at kødet ændrer
konsistens og bliver fastere.
Du kan røre med en grydeske eller håndmikser.
Pil skrællen af løget og riv det fint på et rivejern. Rør
det i farsen.
Rør peber og hvedemel i.
Slå ægget ud, og rør det i.
Rør lidt mælk i, og bland godt.
Rør derefter resten af mælken i lidt ad gangen.
Rør farsen smidig.
Stil den i køleskab mindst 30 min.
Rør farsen igennem igen - Er den for fast, tilsættes mere
mælk.
Sæt en pande over ved god varme.
Kom smør og olie på, og lad det blive gyldent.
Tag panden fra varmen.
Dyp en spiseske i en lille skål med koldt vand.
Form farsen til aflange boller med ske og hånd.
Kom frikadellerne direkte på panden.
Sæt panden over igen.
Brun frikadellerne 2 min. på hver side.
Vend med en træspatel.
Steg dem videre ca 5 min. på hver side ved middel varme, til
de er gennemstegte.
Tryk på en frikadelle, og mærk, om den er fast.
Saften skal være gennemsigtig og ikke rosa.
SÅDAN RØRER DU EN KØDFARS
A Rør kødet sejt med salt - så ændrer kødet konsistens og
bliver fastere.
B Rør hvedemel og krydderier i.
C Slå æg ud, og rør det i.

D Kom lidt mælk i, og rør godt.
Rør derefter resten af mælken i lidt ad gangen.
Rør farsen smidig.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke