Kylling med æble, croutoner, rosiner og lidt karry går man aldrig fejl af, og med æblejuice bliver retten et frisk indspark til den spændende ret.
Giver 4 portioner
# Ingredienser
2 hele kyllingebryst,
uden skind
25 cl æblejuice
1 knsp salt
peber
1 mellemstort æble
1 mellemstort løg
75 g croutoner (ristet
brødtern)
60 g rosiner
2 tsk brunt sukker/farin
1 tsk karrypulver
¾ tsk fjerkræskrydderi
1 knsp hvidløgspulver
2 skiver æble og frisk
timian til pynt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Smør en rund 1-liters
bageform.
2. Læg kyllingebrystet
i et lag i bageformen.
3. Bland 6 cl æblejuice,
salt og peber i en lille skål.
Pensl kyllingen med det.
4. Skær æblet ved at
skære det i kvarte på et skærebræt; Fjern stilken, kernehuset og kernerne.
Skær æblestykkerne til
1½ cm stykker; læg dem i en stor skål.
5. Tilbered løget ved
at skrælle det; skær løget i halve gennem roden.
Læg skæresiden nedad
på skærebrættet.
For at hakke løget groft
holdes kniven horisontalt.
Skær parallelt med skærebrættet,
næsten til rodens ende.
Skær derefter vertikale snit på langs, og til sidst skæres på tværs til rodens ende.
(Jo tættere du skærer,
jo finere bliver løget hakket.)
Bland løgene med æblerne
i skålen.
6. Bland croutons, rosiner,
brunt sukker, karry, fjerkræskrydderi og hvidløgspulver i æble-løgblandingen.
Bland med den resterende
æblejuice.
7. Spred croutonblandingen
over kyllingen.
8. Dæk til med folie
eller et låg; bages i 45 min eller indtil kyllingen er mør.
Pynt hvis det ønskes.
Trin 3: Pensl kyllingen
med juiceblandingen.
Trin 4: Fjern stilk,
kernehus og kerner fra æblet.
Trin 7: Spred croutonblandingen
over kyllingen.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
Se alle de bedste opskrifter med Æble
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------