
     
Amerikanske
kyllingevinger med dressing af skimmelost og en frisk vintersalat.  Vores opskrift er nem og giver en fantastisk
smagfuld ret 
4 personer. 30-45 min,
samt 1-2 timers marinering 
 
# Ingredienser
800 g kyllingevinger
 
Marinade:
1 spsk olie 
3 spsk tomatpuré 
1 spsk rødvinseddike
1 spsk hvedemel 
1 tsk salt 
1 tsk paprika 
1-2 tsk tabascosauce
1 fed hvidløg
(presset) 
 
Salat:
1 romainesalat 
½ icebergsalat 
150 g cherrytomater
(gerne gule og røde) 
4 stænger bladselleri 
 
Dressing:
100 g blåskimmelost 
2 dl cremefraiche (9%) 
Tilbehør: fuldkornsflûte
 
* Tilberedning
1: Rør marinaden
sammen, og vend kyllingevingerne i marinaden. 
Lad dem gerne trække
tildækket i 1-2 timer i køleskab. (fx i en frysepose)
 
2. Tænd ovnen på 200
°C. 
Læg vingerne på bagepapir
på en bageplade, og sæt den på midterste ovnribbe i 30-45 minutter. 
De er gennemstegte. når kødet løsnes nemt fra benet, og saften er klar. 
 
3. Snit salaten. og
fordel den i et fad. 
 
4. Mos osten med en
gaffel, og rør den med cremefraiche. 
Server dressingen
til salaten og kyllingevingerne og evt. et stykke flûte.
 
Tips: Hvis du ikke kan få fat i kyllingevinger, så
kan retten også laves med kyllingeunderlår.
 
INFO: Blåskimmeloste fremstilles som blød ost. Foruden den
normale mesofile bakteriekultur, tilsættes en kultur af blåskimmel. Før
modningen prikkes huller med nåle gennem osten. Derved kan blåskimlen vokse
inde i osten. Eksempler på blåskimmelost er Stilton Gorgonzola Roquefort
Danablu Niva
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.