
 
Dejligfransk
gryderet, der er fuld af saft og kraft fra rødvin og skønne vintergrønsager. Vores opskrift er nem og giver en dejlig
smagfuld ret 
4-6 personer. Stege·/kogetid:
ca 2 timer 
 
# Ingredienser
1 bornholmsk unghane
(ca. 1,6 kg) 
1 tsk salt 
100 g bacon (i små
tern) 
6 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
2 gulerødder 
1 persillerod 
150 g champignon 
20 g smør 
1 laurbærblad 
2 kviste timian 
1 flaske fransk rødvin fx Côtes du Rhône eller Ventoux
2 spsk cognac (kan evt. udelades) 
1 dl persille (friskhakket) 
Tilbehør: brød el.
kartoffelmos 
 
* Tilberedning
1. Skær løg,
gulerødder og persillerod i tern og champignonerne i kvarte. 
2. Smelt smørret, og
brun hanen. 
Kom bacon, grønsager
og hvidløg i gryden, og svits dem med. 
Hæld vinen i, og kom laurbær og timian ved. 
Krydr med salt og peber. 
 
3. Lad retten simre
under låg, til den er gennem kogt (ca 1½ time, hvis hanen er hel, eller 45 min,
hvis den er parteret i fx 8 stykker.) 
 
4. Tag hanen og fyld
op af gryden. 
Skær hanen i 8
stykker, og læg dem i et dybt fad. 
Kog væsken lidt ind.
Smag til med cognac,
salt og peber, og hæld den over hanen. 
Pynt med persille,
og server med brød eller kartoffelmos og salat. 
 
Tips: Du kan partere hanen inden kogning, hvis du
vil have en kortere tilberedningstid (45 min.)
 
INFO: Coq au vin er en fransk ret bestående af kyllingekød,
løg, skalotteløg eller perleløg, gulerødder og rødvin, helst fra Bourgogne.
Hvidvin kan også benyttes, i dette tilfælde kaldes retten for "Coq au
blanc".
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.