
   
Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 1-1½ time. Let at lave. Mellem pris. 4-6 personer.  
   
# Ingredienser
til Høne, kogt:
1 høne (1½-2 kg)
1,5-2 l vand 
2 gulerødder 
1 porre 
1 løg 
½ persillerod 
krydderurtebuket (persille, løvstikke eller selleritop,
porretop) 
6 peberkorn 
salt 
Evt. ufarvet bomuldsgarn 
*
Sådan laves Høne, kogt:
1. Gør hønen i stand, hvis det ikke er gjort. 
Se And,
istandgøring og udtagning
 
2. Læg hønen i en gryde, der er mindst mulig, og hæld så
meget vand ved, at det netop dækker. 
Bring det i kog, skum det og tilsæt de istandgjorte, delte
grønsager, krydderurtebuketten, eventuelt bundet sammen med ufarvet
bomuldsgarn, peberkorn og salt. 
 
3. Lad hønen koge ved svag varme under låg 1-1½ time, til et
lår løsner let, så er den mør. 
Lad den trække i suppen et kvarters tid. 
 
Tips: Nu er hønen klar til fx Hønsesalat,
Høne i gelé og til sandwiches med høne, hvor fortrinsvis
brystkødet anvendes. 
 
Grønsager, der skal serveres sammen med hønen, tilsættes
suppen de sidste 15-20 min. af kogetiden. 
Si suppen og brug den som basis for asparges-, champignon-
eller peberrodssauce. 
Eller som basis for grønsags- eller skaldyrssupper. 
Eller kog den meget ind og brug den til Høne i gelé.
 
Se flere
opskrifter med Høne
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------