Logo

Hønsebryst, fyldt med spinatcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hønsebryst, fyldt med spinatcreme 

 
Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 1 time. Stege- og hviletid, kød: 1 time. Middelsvær at lave. Høj pris. 4-6 personer.

 
# Ingredienser til Hønsebryst, fyldt, med spinatcreme:
2 små høns (à 1½ kg)

 
Fyld:
3 skiver franskbrød
1,5 dl fløde
50 g mandler (1 dl)
1 bdt persille
1 fed hvidløg
kød fra lårene
1 æg
salt og peber

 
Til stegning:
30 g smør
2 dl hønsebouillon

 
Spinatcreme:
ca 1 kg frisk spinat eller l pakke dybfrossen hel­bladet spinat (ca 400 g)
2 skalotteløg
20 g smør
stegesky fra hønsebrysterne
ca 1,5 dl cremefraiche
2 tsk maizenamel
salt peber
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Hønsebryst, fyldt, med spinatcreme:
1. Start med udbening af hønsene: skær først lårene fra.
Vend hønen, så den lig­ger på brystbenet.
Brug en skarp kniv og følg skroget, derfra hvor lårene sad.
Pas på ved brystbenet, skindet må ikke gå i stykker.
Lad endelig så meget »løst« skind som muligt sidde, det letter sammensyningen senere.

 
Fyld:
2. Skær skorpen af brødet og smuldr krummen.
Hæld fløden over og lad det trække 10 min.
Skold, smut og hak mandlerne groft.
Skyl og hak persillen og pil hvidløget.

 
3. Skær kødet fra lårene og skær det i meget små ternin­ger.
Skær skind og sener fra.
Rør kødet sammen med det udblødte brød og bland det med æg, presset hvidløg, hakkede mandler og den hakkede persille. Krydr med salt og peber.

 
4. Læg brysterne med kød­siden opad og fordel fyldet herpå.
Fold dem sammen om fyldet, sy skindet sam­men med ufarvet bomulds­garn.
Omvind pakkerne, så holder de bedre faconen.

 
5. Brun de fyldte bryster godt på alle sider i en lille stegegryde.
Hæld hønse­bouillon ved og lad retten mørne under låg i 40 min.
Tag kødet op, læg det på et varmt fad og lad det hvile tildækket 20 min.

 
Spinatcreme:
6. Pil og hak skalotteløgene. Smelt smørret og lad løgene snurre klare heri.
Tilsæt stegeskyen fra hønse­kødet.
Kom den skyllede, nippede spinat i og lad den dampe, til den falder sam­men.
Frossen spinat tøes langsomt op under låg, vend den af og til.

 
7. Rør maizenamel og cremefraiche sammen og rør det i den gennemvarme spinat. Smag til med salt og peber og lad spinatcremen netop nå kogepunktet.
Tag den fra varmen og kom den straks på et varmt fad.

 
Anretning:
Tag snoren af kødet og skær det i tynde skiver.
Anret det sammen med spinatcremen og server.
Små, smørvendte kartofler kan ledsage.

 
Tips: Brug skroget til Hønsebouillon.
Fyldt hønsebryst kan også serveres koldt som en frokostret, evt. med Grønsager, marinerede.
Læg da kødet i let pres nogle timer.

De fyldte hønsebryster kan steges i ovn. Stegetiden er da 40 min. ved 170 °C.

 
Se flere opskrifter med Høne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.448 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her