 
 
   
Suppe Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 
4-6 personer.
   
# Ingredienser
til Hønsekødsuppe fra Brasilien:
1 ung friskslagtet høne (1½-2 kg) 
2 løg 
2 fed hvidløg 
2 spsk smør 
1 dl langkornede ris 
2 l vand 
 
Endvidere:
150 g kogt skinke 
salt og peber 
Krydderurtebuket:
1 laurbærblad 
1 lille bdt persille 
½ porre (det grønne) 
1 kvist timian 
*
Sådan laves Hønsekødsuppe fra Brasilien:
1. Gør hønen i stand. 
Se And,
istandgøring og udtagning
 
Del den i 6-8 stykker. 
Pil og hak løg og hvidløg. 
 
2. Smelt smørret i en gryde og lad løg og hvidløg snurre ved
svag varme 5 min.
Tilsæt risen, lad det hele snurre yderligere 5 min. 
 
3. Spæd med vandet og kom hønsestykkerne i. 
Tilsæt krydderurtebuketten og lad retten snurre under låg ca
45 min., eller til kødet er mørt. 
Skær skinken i terninger og varm den i hønsekødsuppen til
sidst. 
 
4. Tag krydderurtebuketten op og smag til med salt og peber.
Server suppen meget varm. 
 
Tips: Skær evt. ½ rød peberfrugt i strimler og lad
dem koge med de sidste 5 min. 100 g champignon kan skives og tilsættes sammen
med løg og hvidløg. 
 
Se flere
opskrifter med Høne
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------