Logo

Klistrede, ovnstegte kyllingelår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klistrede, ovnstegte kyllingelår

 
Glaserede kyllingelår er nemme at lave i ovn. Glaseringen er med honning, soya og fiskesauce. Sprøde og lækre, krydrede ovnstegte kyllingelår med Ananas-salsa. Få opskriften her.
Til 5 personer

 
# Ingredienser
10 kyllingelår
olie, til at dryppe med
havsalt og sort peber


Glasering:
6 spsk honning
3 spsk fiskesauce
1½ spsk lys soja (fås i asiatiske butikker)
saft af 1½ citron
3 spsk risvinseddike (fås i asiatiske butikker)
1½ spsk sesamolie

 
* Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C.
Kom en smule olie i et ildfast fad.
Krydr kyllingelår med salt og peber og anret dem i fadet i et enkelt lag.
Dryp en smule olie over og bag dem i 20 min i den varme ovn.

 
Lav imens glaseringen.
Bland alle ingredienserne godt sammen i en lille skål, så det bliver en jævn masse.
Tag kyllingelårene ud af ovnen og hæld glaseringen over, så de er helt dækkede.
Sæt dem tilbage i ovnen og bag dem i endnu 20-30 min.

Vend dem adskillige gange, indtil lårene er møre og pænt glaserede.
Lad kyllingelårene hvile i 2-3 min før servering.

 
Server kogte ris og broccoli eller grønne bønner til for at få et velafbalanceret måltid.
Eller prøv den friske ananassalsa som lækkert tilbehør.


Klistrede, ovnstegte kyllingelår 



Ananas-salsa
Lidt sødt, lidt stærkt, lidt pikant, lidt spændende, lidt friskt – det er hvad, man kan sige om denne salsa med ananas. Anbefales stærkt.

 
# Ingredienser
1 stor, moden ananas
1 lille agurk

1 rød chili, finthakket
1 håndfuld koriander, kun bladene, hakkede
1 håndfuld mynte, kun bladene, hakkede
havsalt og sort peber
3 spsk olie

nogle få stænk tabasco
saft af ½ citron

 
* Tilberedning
Skræl ananassen, skær den i skiver og fjern stokken.
Skær skiverne i 1 cm's terninger og kom dem i en stor skål.
Skræl agurken, flæk den på langs, tag kernerne ud og hak kødet fint.
Kom det ned til ananassen sammen med resten af ingredienserne og bland det godt.
Lad det stå i mindst 20 min.
Server ananassalsa som tilbehør til de klistrede kyllingelår.

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (62 stemmer)
Siden er blevet set 6.935 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her