Logo

Kogt høne med savoykål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogt høne med savoykål

 
Uimodståelige ret, lavet helt fra bunden med en hel høne, savoykål og en fyldig flødesauce. En lækker og traditionel ret, som både kan bruges til forret og hovedret.
Til 6 personer. Tilberedningstid: 20 min. Kogetid 1½-2 timer. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1 høne på 1½-2 kg
¾ spsk salt pr. liter vand
6 hele peberkorn

3 gulerødder
2 porrer
1 laurbærblad
1 savoykål hoved


Sauce:
3 spsk smør

2 spsk hvedemel
4-5 dl suppe
1 dl fløde
2 æggeblommer
salt og peber

lidt reven muskat

 
* Tilberedning
1. Kog den istandgjorte høne i vandet tilsat salt og peber og laurbærblad i 1½-2 timer.

 
2. Gør imens grønsagerne i stand.
Kom dem på suppen den sidste halve time af kogetiden.

Tag dem op og snit kålen meget fint.
Skær gulerødder og porrer i smalle stykker.
Hold det varmt mens saucen tilberedes.

 
3. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med suppe og fløde.
Rør lidt af den varme suppe sammen med æggeblommerne.
Hæld det tilbage i gryden.

 
4. Bring saucen i nærheden af kogepunktet mens der piskes, saucen må ikke koge efter æggene er tilsat, så skiller den.
Smag saucen til med salt og peber samt lidt reven muskat.

 
5. Anret grønsagerne i et halvdybt fad og læg hønen delt i portionsstykker herpå.
Hæld lidt af den varme sauce over og server resten til sammen med kogte kartofler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her