Logo

Kokosnøddekylling med frisk chutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kokosnøddekylling med frisk chutney 

 
Her er din opskrift på en nem og virkelig lækker ret med kylling, kokos og chutney af citron, ingefær, æbler eller nektariner, rosiner, lidt karry og æbleeddike - En farvestrålende ret og et familiehit
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
470 g saft af kokosnød
2 spsk soyasauce
2 hele kyllingebryst eller 8 kyllingelår
½ citron
1 lille stykke frisk ingefær (2,5 x 2 cm)
1 fed hvidløg
500 g hakkede nektariner eller æbler
90 g rosiner
50 g brunt sukker (mørk farin)
6 cl cider / æbleeddike
½ tsk karrypulver
45 g kokosflager

 
* Fremgangsmåde
1. Lav kokosnødmarinaden ved at blande 17 cl saft af kokosnød med soyasauce i en lille skål.

 
2. Læg kyllingen i et lag i et ildfast fad af glas, 30 x 17,5 cm.
Hæld kokosmarinaden over kyllingen, vend kyllingen for at dække den helt med marinade.
Dæk til; mariner i køleskab natten over.

 
3. Imens laves chutneyblandingen.
Med spidsen af en kniv fjernes synlige kerner fra den halve citron.

 
4. Hak citron så det fylder 45 g; sæt det til side.

 
5. Skræl ingefær, hak det fint.

 
6. Tilbered hvidløget ved at skære enderne af feddet på et skærebræt.
Knus forsigtigt hvidløget under den flade side af knivbladet; fjern skrællen.
Hak hvidløget fint.

 
7. Bland citron, ingefær, hvidløg, nektariner, rosiner, brunt sukker, eddike og karry i en mellemstor kasserolle; bland det godt.
Bring det i kog; lad det koge 2 min, rør lejlighedsvis.
Lad chutneyen afkøle.

 
8. Tilsæt kokosflager og resterende saft af kokosnød; bland det godt.
Dæk chutneyblandingen til.
Stil det i køleskab natten over så aromaen får lov til at udvikle sig.

 
9. Forvarm ovnen til 180 °C.
Bag kyllingen i det ildfaste fad med kokosmarinaden i 45 min - 1 time eller indtil kyllingen er mør, hæld kokosmarinaden over kyllingen en gang imellem.

 
10. Læg kyllingen på individuelle serveringstallerkener.
Fordel chutneyblandingen ligeligt ved siden af kyllingen med en ske.
Pynt som ønsket.


Kokosnøddekylling med frisk chutney 
Trin 3: Fjern kerner fra den halve citron.


Kokosnøddekylling med frisk chutney 
Trin 4: Hak citronen.


Kokosnøddekylling med frisk chutney 

Trin 6: Finthakket hvidløg.

 
Se alle de bedste opskrifter med Chutney

 

Se alle de bedste opskrifter med Kokos

 
Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her