 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 20 min. Ovntid: 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Kylling med vinterurter
1 friskslagtet kylling (1 kg) eller frossen, optøet 
salt og peber 
50 g smør 
 
Endvidere:
2 gulerødder 
1 pastinak 
10 små skalotteløg 
1 skive selleri 
1 dl hønsebouillon 
50 g smør 
1 bdt persille 
*
Sådan laves Kylling med vinterurter
1. Gå kyllingen efter for fjerposer m.m. Se Kylling. 
Del kyllingen i 4-6 stykker. 
Tør kyllingestykkerne godt og krydr dem med salt og peber. 
 
2. Smelt smørret gyldent i en stegegryde, der kan tåle at gå
i ovnen, tænk på ørerne.
Brun kyllingestykkerne på begge sider. 
Dæmp varmen og lad kyllingekødet snurre under låg ca 20 min.
 
3. Skræl imens gulerødderne og skær dem i mønter. 
Skræl pastinakken og skær den i terninger. 
Giv løgene et kort opkog. 
Pil dem. Større løg kan deles et par gange. 
Skær selleriskiven i terninger. 
Sæt ovnen på 180 °C. 
 
4. Smelt smørret på en pande, det skal ikke tage farve. 
Vend grønsagerne heri et par min. 
 
5. Kom grønsagerne i gryden til kyllingen og spæd med
hønsebouillon. 
Sæt gryden midt i ovnen ca 15 min. 
Grønsagerne må gerne tage farve. 
 
6. Server direkte fra gryden. 
Drys med friskhakket persille eller server den til. 
Server Fiberbrød eller Bondebrød til.
 
Tips: Retten kan tilsættes 4 kartofler og 50 g magert
bacon skåret i små terninger, svitset sammen med grønsagerne. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------