
 
Couscous
er Mellemøstens svar på den italienske pasta, østens ris eller vore egne
kartofler. Server de små pastagryn som tilbehør til en krydret kyllingeret.
4
personer. Er I kun to  , så halver opskriften. Arbejdstid:
40 min. Kogetid. ca. 1 time
, så halver opskriften. Arbejdstid:
40 min. Kogetid. ca. 1 time 
 
#
Ingredienser til Marokkansk kyllingegryde med couscous:
Gryderet:
1
kylling 
1
squash 
1
fennikel 
2
røde peberfrugter 
400
g cocktailtomater 
salt
og peber 
 
Krydderiblanding:
1 tsk
stødt kanel 
1 tsk
stødt allehånde 
1 tsk
stødt kardemomme 
½ tsk
cayennepeber 
2 tsk
stødt spidskommen 
lidt
fintrevet muskatnød 
2
cm frisk ingefær 
 
Tilbehør:
250
g couscous 
1
bundt mynte 
evt.
harissa eller anden chilisauce 
*
 
Sådan
laver du Marokkansk kyllingegryde med couscous:
Læg
kyllingen i en gryde, dæk med vand, og lad kyllingen simre i 45 min. 
Tag
kyllingen op, og læg den på en tallerken. 
Kog
suppen ind, til der er ca. ¾ liter tilbage. 
 
Bland
alle tørre krydderier sammen, og rør dem i suppen. 
Tilsæt
fintrevet ingefær. 
 
Skær
squash, fennikel og peberfrugter i store grove stykker, og kog dem i suppen,
til de er næsten møre. 
Tilsæt
hele tomater, og kog i endnu 2 min. 
Smag
suppen til med salt og peber. 
 
Klip
kyllingen i mindre stykker, og bland dem i saucen. 
Kog
couscoussen efter pakkens anvisninger. 
Server
retten i dybe tallerkener med couscous. 
Drys
med grofthakket mynte, og server med harissa, hvis du kan lide det stærkt! 
 
LexABC: Harissa er en nordafrikansk tyktflydende chilisauce
med hvidløg, olie, husholdningssalt og peber, samt evt. kommenfrø og koriander.
Den er især fremstillet og brugt i Tunesien, og er central i det tunesiske
køkken.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD