 
 
   
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca. 20 minutter, plus
braisering ca 45 min. 
 
# Ingredienser
8 grydeklare poussiner 
salt og peber 
3 laurbærblade, i mindre stykker 
1-2 spsk appelsinaroma 
4 spsk limesaft 
300 g friske dadler 
250 g pinjekerner 
200 g bitter orangemarmelade 
stødt spidskommen, allehånde, kardemomme og ingefær, 1 tsk
af hver 
kumquats og ananaskirsebær, 300 g af hver 
5 spsk smør 
8-10 salvieblade 
½ l fjerkræfond 
100 g yoghurt naturel 
 
* Tilberedning
Skyl poussinerne og dup dem tørre. 
Rør en marinade af salt, peber, laurbærblade, appelsinaroma
og limesaft. 
Pensl poussinerne indvendig og udvendig med marinaden. 
Lad dem trække i 30 min ved stuetemperatur. 
Udsten dadlerne. 
Purer dem i blenderen sammen med pinjekerner og marmelade. 
Smag pureen godt til med krydderierne. 
Lav indsnit i alle kumquats og tag ananaskirsebærrene ud af
blomsterbægeret. 
Brun poussinerne over det hele 4-6 min i det varme smør. 
Pensl dem med marmelademassen og anbring dem i den
gennemvædede stegeso. 
Fordel frugt og salvieblade ovenpå og hæld fonden ved. 
Braiser poussinerne i ovnen under låg i ca 45 min ved 200°C.
Anret poussinerne på tallerkener, når de er færdige. 
Tag salviebladene bortset fra 3 op af gryden og blend
braiseringsfonden. 
Rør lidt yoghurt i og hæld den ved poussinerne. 
Hertil passer tyrkisk fladbrød. 
 
Pr. portion ca. 1293 kcal/5429 kj, 55 g protein, 72 g fedt,
106 g kulhydrater
Ikea forhandler en fremragende stegeso
Se flere
opskrifter med Stegeso
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------