Logo

Poulard med grønt farsfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Poulard med grønt farsfyld

 
Poulard med grønt farsfyld serveres med stegte eller kogte kartofler samt salat eller kogte grønsager. Det er sund, let og lækker aftensmad for hele familien
Poularden kan udbenes inden den fyldes, se forklaringen hertil HER.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 45 min. Stegetid: 1-1¼ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1 poulard på 1500 g


Fyld:
250 g hakket kalvekød
indmaden fra fuglen

2 skiver afskorpet franskbrød
1 dl rødvin

1 dl piskefløde
1 æg

½ spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret
1 spsk hakket persille
1 tsk timian
2 tsk purløg

salt og peber

 
Sauce:
2 dl sky og afkog fra skrog
1 snittet gulerod

persillestilke
1 laurbærblad
salt og peber

1 dl fløde
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
½-1 dl rødvin

 
* Tilberedning
1. Udben poularden, se udbening af fjerkræ HER.
Hak indmaden fra fuglen og bland den med det hakkede kød.

 
2. Udblød franskbrødet i rødvin og bland det i farsen.
Rør fløde og æg i og tilsæt hakkede krydderurter.
Smag til med salt og peber.

 
3. Kom farsen i den udbenede poulard og sy den sammen på rygsiden.
Læg den i en smurt bradepande og fordel smørklatter over.

 
4. Brun den ved 250 °C i 10 min.
Dæmp varmen til 200 °C og steg poularden yderligere i 45. min.

 
5. Lad poularden »hvile« 10-15 min. inden der skæres af den:
Skær lårene fra og skær derefter fars og brystkød i skiver.

 
6. Sauce: Brun skrog og løg i lidt fedtstof i en gryde.
Hæld vand ved, så det lige dækker og tilsæt krydderurterne, laurbærblad og salt og peber.
Lad skroget koge i 30 min.
Si bouillonen.

 
7. Si skyen fra bradepanden og bland den med bouillon og fløde.
Bring det i kog.

Rør smør og mel sammen til en smørbolle.
Pisk den i skysaucen.
Tilsæt rødvin, og smag til.

 
Små kogte kartofler og kogte grønsager eller salat serveres til den farserede poulard sammen med saucen.

 
Fyldt poulard


Poulard med grønt farsfyld 

1. Kom det færdige fyld i poularden.
Beregn plads til at fyldet kan udvide sig under stegningen.


Poulard med grønt farsfyld 

2. Luk åbningen med kødnåle eller tandstikkere og sno bomuldsgarn omkring.
Åbningen kan også syes til med garnet.

 
Se alle opskrifter på fjerkræ HER
Se Partering af fjerkræ HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her