 
 
   
Dette er en hurtigt tilberedt, krydret ret med ris, svampe,
grønsager og chili i en soja-ingefær-krydret sauce. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 35 min.
Tilberedning: 50 min. 
 
# Ingredienser
150 g langkornede ris 
1 spsk tør sherry 
2 spsk lys sojasauce 
2 spsk mørk sojasauce 
2 tsk farin 
1 tsk salt 
1 tsk sesamolie 
900 g kyllingekød uden skind og ben, skåret i tern 
8½ dl hønsekødbouillon 
2 store, svampe, skivede 
60 g vandkastanjer, halverede 
75 g broccolibuketter 
1 gul peberfrugt, strimlet 
4 tsk revet, frisk ingefær 
purløg, til pynt 
 
* Tilberedning
1. Risene koges i en gryde med kogende vand i ca. 15 min. 
De afdryppes godt, skylles under koldt vand og afdryppes
atter godt. 
 
2. Rør sherry, sojasaucer, farin, salt og sesamolie sammen. 
 
3. Vend kyllingestykkerne i denne marinade og lad dem trække
i ca. 30 min. 
 
4. Bring bouillon i kog i en gryde eller forvarmet wok. 
Tilsæt kyllingekød med marinade, svampe, vandkastanjer,
broccoli, peberfrugt og ingefær. 
 
5. Rør risene i, dæmp varmen, læg låg på og kog i 25-30 min,
eller til kød og grønsager er gennem kogt. 
Fordeles på 4 tallerkener, pyntes med purløg og serveres. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 502. Sukker 2 g. Proteiner 55 g. Fedt 9 g.
Kulhydrater 52 g. Mættede fedtsyrer 3 g. 
VARIANT 
Denne ret vil være lige så velsmagende med okse- eller
svinekød. 
Tørrede, kinesiske svampe vil kunne anvendes i stedet for de
friske, hvis de udblødes inden anvendelse. 
 
 
 

Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.