
 
De små lækre frikadeller
er lige til at tage med og passer perfekt til den lækre tomatsalat, der får fylde
af perlebyg og cremet fetaost. Retten er et kæmpe hit ✅
30 små frikadeller +
salat til 4 Arbejdstid: ca 1 time 
 
# Ingredienser
Kyllingedeller: 
1 rød chili 
500 g hakket
kyllingekød 
1 tsk salt 
1 fed hvidløg 
1 tsk stødt spidskommen
1 æg 
4 spsk rasp 
½ dl danskvand 
olie til stegning 
 
Tomatsalat: 
100 g perlebyg 
1 håndfuld
krydderurter, fx basilikum, persille, kørvel 
750 g blandede
tomater 
1 rødløg 
100 g fetaost 
2 spsk olie 
salt og peber 
 
* Tilberedning
Kyllingedeller: 
1. Flæk chilien, og
skrab kernerne ud. Hak chilien fint. 
 
2. Rør kød med salt,
og rør dernæst med chili, presset hvidløg, spidskommen, æg, rasp og danskvand
i. 
Lad farsen hvile i
køleskabet i ca 30 min. 
 
3. Varm olien på en
slip let-pande. 
Form farsen til små
frikadeller - ca 30 stk - og steg i ca 3 min på hver side. 
Server gerne frikadellerne med chilisauce. 
 
Tomatsalat: 
4. Kog perlebyg som
angivet på emballagen. 
Afdryp og afkøl
byggen. 
 
5. Hak
krydderurterne. 
Skær halvdelen af
tomaterne i både. Resten i skiver. 
Hak løget fint. 
Vend tomater med
perlebyg, krydderurter, løg og fetaost skåret i tern. 
Dryp olien over salaten,
og smag til med salt og peber. 
 
 
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.