 
 
Det er umagen værd at koge en and i saltlage for at få den
helt rigtig gode mormorsmag - gør det selv - det er nemt og smager fantastisk.
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Saltning: 1½ døgn. Kogetid: 1¼ time. Ikke
fryseegnet 
 
# Ingredienser
1 and på 1½ kg 
Saltlage: 
3 liter vand 
2½ dl groft salt 
5 spsk sukker 
Kogelage: 
pr. liter vand: 
1 tsk hvide
peberkorn 
1 porre 
1 gulerod 
persillekviste 
 
Flødepeberrod: 
2½ dl piskefløde 
2-3 spsk reven
peberrod 
lidt citronsaft el. vineddike 
 
* Tilberedning
1. Kog saltlagen. 
Lad lagen svale og
hæld den over anden i en skål. 
Lad anden stå koldt 1½ døgn. 
 
2. Tag anden op af
saltlagen og kom den i en gryde. 
Hæld vand på, så
anden lige er dækket heraf. 
 
3. Kom hele
peberkorn i gryden og tilsæt skivet porre og skivet gulerod samt
persillekviste. 
 
4. Læg låg på gryden
og lad anden koge under låg ved svag varme i 1-1¼ time. 
 
5. Flødepeberrod: 
Pisk fløden stiv og bland den revne peberrod i. 
Smag til med
citronsaft og vineddike. 
Drys hakket persille
på grønsagerne og server peberrodsfløden til. 
 
6. Tag anden op og
lad den »hvile« nogle minutter inden den udskæres. 
Server med kogte
kartofler og kogte grønsager samt flødepeberrod.