Logo

Cumberlandsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cumberlandsauce

 
En krydret sødlig frugtsauce, der er meget kendt i England, og er specielt velegnet til charcuteri og vildt, især til vildtpateer.
Af denne opskrift får du ca 5 dl sauce - ved 2 spsk per portion rækker det til 15 portioner.

 
# Ingredienser
1 tsk hakket skalotteløg
1 appelsin, strimlet skal og saft
1 citron, strimlet skal og saft
3 dl ribsgelé / 300 g
3 dl rødvin
4 spsk portvin
½ tsk stødt ingefær
fransk sennep eller ½ tsk sennepspulver
peber
 
* Tilberedning
Lav julienne (fine strimler) af skallerne fra appelsin og citron.
Kom det sammen med hakket skalotteløg i en gryde med lidt vand, og giv det 2 min opkog (blancher).
Læg dem til afdrypning.

 
Smelt 3 dl ribsgelé med 3 dl rødvin i gryden samt saften fra appelsin og citron.
Bland portvin og krydderier i og lad det simre i 2-3 minutter.
Tilsæt til sidst de blancherede skaller.
Lad saucen køle af og smag til med fransk sennep, portvin, peber og sennepspulver.

 
INFO: Cumberland sauce er en klassisk vildt-sauce, vidunderlig smagfuld krydderi, der traditionelt serveres til vildt, paté, kalkun, skinke, ænder og gås.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 7.694 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her