Logo

Kanin stegt i gryde med sennep

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kanin stegt i gryde med sennep 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 50 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet 4 personer.

 
# Ingredienser til Kanin, stegt, i gryde, med sennep
1 kanin (ca 2 kg)
100 g dijonsennep (4-6 spsk)
150 g letsaltet flæsk (uden svær og ben)
6 skalotteløg
2 fed hvidløg
75 g smør
2½ dl tør hvidvin
krydderurtebuket (persille, laurbærblad og timian)
salt og peber
1 dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
saften af ½ citron
Endvidere:
250 g champignon
30 g smør
*
Sådan laves Kanin, stegt, i gryde, med sennep
1. Kaniner købes flåede og udtagne. Skær hovedet af og kasser det.
Skær lårene og forbenene af og del ryggen i 4 dele på tværs.
Kaninen er nu delt i 8 stykker.

 
2. Krydr kaninstykkerne med salt og peber og smør dem godt ind i dijonsennep.

 
3. Skær flæsket i små terninger. Pil skalotteløgene og hak dem groft.

 
4. Brun flæsketerningerne i en tykbundet gryde.
Tag dem op med en hulske og smelt smørret i fedtet.

 
5. Svits de hakkede skalotteløg og de hele, pillede hvidløgsfed heri.
Brun derefter kaninstykkerne. Kort, ellers bliver senneppen bitter.

 
6. Tilsæt hvidvin og krydderurtebuket og lad retten stå ved svag varme under låg, til kødet er mørt, ca 50 min.

 
7. Skær rodskiven af champignonerne. Skyl dem kort og koldt, tør dem og skær dem i skiver.

 
8. Svits champignonskiverne i smørret på en pande og stil dem til side.

 
9. Tag kanin kødet op med en hulske, læg det i et halvdybt fad og dæk med alufolie, så kødet holder sig varmt.

 
10. Si skyen op i en gryde. Tilsæt piskefløden og lad den koge lidt ind.
Tilsæt champignonskiverne og flæsketerningerne og smag til med salt og peber.
Pisk citronsaften i.

 
11. Hæld saucen over kaninkødet og server straks.
Server pillekartofler eller Flûtes til.

 
Tips: Saucen kan jævnes med lidt (maizena)mel rørt glat med koldt vand.
Løse ris eller en form for pasta, fx Fettuccine, passer også som tilbehør.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
 

Se alle de bedste opskrifter med Kanin

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her