Logo

Kaninfrikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kaninfrikassé 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 50 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet 4 personer.

 
# Ingredienser til Kaninfrikassé
1 kanin (ca 2 kg)
2 løg
3 gulerødder
3 porrer
50 g smør
salt og peber
krydderurtebuket (timian, laurbærblad og persille)
4 dl lys bouillon (kalve- eller fjerkræ-)
1 dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
2 spsk hvedemel
*
Sådan laves Kaninfrikassé
1. Kaniner købes flåede og udtagne. Skær hovedet af og kasser det.
Skær lårene og forbenene af og del ryggen i fire dele på tværs.
Kaninen er nu delt i 8 stykker. Krydr kødet med salt og peber.

 
2. Pil løgene og hak dem groft.
3. Rens gulerødder og porrer.
Skær gulerødderne i skiver og porrerne i ca 3 cm lange stykker.

 
4. Varm smørret i en tykbundet gryde og brun kaninstykkerne heri.
Tag dem op.

 
5. Brun løg, gulerødder og porrer.
Læg krydderurtebuketten ved og hæld bouillonen i gryden.
Læg kaninstykkerne tilbage i gryden.
Læg låg på og lad retten koge ved svag varme ca 50 min, til kødet er mørt.

 
6. Fjern krydderurtebuketten.
Tag kaninstykker og grønsager op med en hulske, læg det i et halvdybt fad og dæk med alufolie, så holder kødet sig varmt.

 
7. Hæld piskefløden i skyen og lad den koge lidt ind.
Smag til med salt og peber.
Rør melet glat med lidt koldt vand, pisk det i saucen og lad den koge godt igennem.
Hæld den over kaninkødet og server straks.
Løse ris eller en form for pasta, fx Fettuccine, passer godt til.
 

Tips: Urter og grønsager kan varieres, lad årstiden bestemme, men næsten alt duer: majroer, pastinak, persillerod, skorzonerrødder, jordskokker, små løg, broccoli, asparges og grønne ærter.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kanin

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her