Logo

Paté med indbagt vildtkød og mørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Paté med indbagt vildtkød og mørbrad

 
Dejlig festpaté med svinemørbrad, frisk salat og brød. Denne skønne paté med mørbrad er perfekt til når du skal have gæster. Lækker som forret eller frokost ...
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: 2½ time.

 
# Ingredienser
700 g hakket vildtkød
2 løg

250 g røget bacon i tern
4 spsk madeira

4 æg
salt og peber
1 tsk timian
50 g pistacier

1 svinemørbrad
125 g spæk i tynde skiver


Dej:
500 g hvedemel
200 g koldt smør
1 tsk salt

7-8 spsk koldt vand
1 æggeblomme

1 æg til pensling

 
* Tilberedning
1. Hak smørret i melet. Bland salt i og tilsæt koldt vand og æggeblomme.
Ælt dejen sammen, pak den ind i alufolie og stil den koldt ½ times tid.

 
2. Pil og hak løgene fint.
Rist baconterningerne i en gryde og svits løgene i gryden til du er klare.
Tag bacon og løg op med en hulske.
Lad det køle lidt af og kør det to gange gennem kødmaskinen sammen med vildtkødet.

 
3. Rør madeira og æg i til en sammenhængende fars.
Krydr med salt og peber og timian.
Bland de grofthakkede pistacier i.

 
4. Brun svinemørbraden på alle sider i baconfedtet i gryden.
Krydr den med salt og peber og lad den blive kold.
Fold tynde spækskiver omkring mørbraden.

 
5. Rul 2/3 af dejen ud til en tynd plade.
Beklæd en smurt form hermed.
Halvdelen af farsen kommes i formen.
Læg den omviklede mørbrad herpå og kom resten af farsen i.

 
6. Rul resten af dejen ud og læg den over som låg.
Smør kanten med æg og tryk dejen godt sammen.
Klip eller skær huller i dejlåget, så dampen kan slippe ud under bagningen.
Pynt med dejrester.
Smør med æg og bag pateen ved 200 °C i 45 minutter.
Dæmp så varmen til 175 °C og lad den bage endnu 45-60 minutter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.954 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her