Logo

Råge - Corvus frugilegus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Råge - Corvus frugilegus 

 
Råge er en forsommerspise. Den er på størrelse med en krage, men næbbet er længere og fjerdragten sortblå. Det er en trækfugl, der holder til i kolonier.

 
Unge råger er det eneste interessante i madsammenhæng. De skal skydes, så at sige når de forlader reden. Råger skal ikke hænge, det forbyder den lune årstid også. De kan være trannede, derfor er det bedst at flå dem. Mange foretrækker endvidere at lægge dem ½-1 døgn i kærnemælk.
Steg den flåede fugl i rigeligt fedtstof (bruningsfedtstoffet kan kasseres, hvis det lugter trannet), eventuelt spækomvundet i bouillon eller bare i smør/fløde. 35-45 min. til unge råger.

 
Beregn mindst 1 fugl pr. person. Indmaden kan bruges, men leveren er bitter.
Klip eller skær ryggen fri ved servering, og server rågebrysterne alene, eller del dem på langs til dem, der vil suge og gnave.
De istandgjorte, flåede råger kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.

 

Se de bedste opskrifter med Råger

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her