Logo

Lyssej-tærte med skaldyr

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lyssej-tærte med skaldyr 

 
Ved anretningen lægges lyssej-tærterne på tallerkner med muslinger rundt om. Kom lakserogn i den varme sauce og fordel den over retten.
4 personer

 
# Ingredienser
500 g løg i skiver
20 g smør
salt og peber
1 spsk sukker
300 g lyssej-fileter
400 g skrællede kartofler
smeltet smør til pensling
24 skrubbede blåmuslinger
¼ liter hvidvin
2 finthakkede skalotteløg
3 kviste persille
75 g koldt smør
1½ spsk hakket purløg
1½ spsk hakket persille
saft af ½ citron
250 g champignoner
lidt olie

 
DESUDEN:
100 g renset lakserogn

 
* Tilberedning

Lyssej-tærte med skaldyr 
1. Klar de skivede løg i smør og tilsæt salt, peber og sukker.
Skru let op for varmen og lad løgene tage lidt farve.
Læg låg på og lad dem simre i ca. 30 min. Rør af og til.

Lyssej-tærte med skaldyr 
2. Skær sej-fileterne i tynde skiver og
form dem til 4 rosetter, ca. 15 cm i diameter, på bagepapir.
Læg dem på køl, til de skal bages.

Lyssej-tærte med skaldyr 
3. Skær kartoflerne i tynde skiver og tør dem af.
Pensl med smør og læg dem taglagt i rosetter på
størrelse med fiske-rosetterne.
Bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 15 min.

Lyssej-tærte med skaldyr 
4. Damp muslingerne under låg i hvidvin med skalotteløg og
persillekviste, til de åbner sig.
Kasser alle muslinger, der ikke åbner sig!
Si væden fra muslingerne igennem et fintmasket klæde.
Kog ind til 2 dl, pisk smørret i lidt ad gangen og
kog op ind imellem.
Smag til med citron, purløg, persille, salt og peber.

Lyssej-tærte med skaldyr 
5. Steg champignonskiverne i lidt smør og
vend dem med de stegte løg.
Fordel blandingen på de for-stegte kartoffel-rosetter.
Krydr med salt og peber.
Pensl fiske-rosetterne med olie, krydr med
salt og peber og bag dem i en forvarmet
ovn ved 200 °C i 6- 7 min.

Lyssej-tærte med skaldyr 
6. Placer de bagte fiske-rosetter over kartofte/tærter og
løg og stil dem tilbage i ovnen 2-3 min, til de er gennemvarme.
Varm de pillede muslinger igennem i saucen.

 
VIN FORSLAG: Krydret hvidvin fx Châteauneuf-du-Pape,

 
Se andre gode opskrifter med Lyssej

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.329 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her