Her er en virkelig lækker ret med søtunge, der er god netop nu! Ret nemt og lækkert
Med søtunge bliver
dette en rigtig luksusret. Den passer bedst til lidt mindre selskaber på fire
til seks personer. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
2 søtunger eller
rødtunger
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk karry
PANERING:
1 æg
1 dl hvedemel
4 spsk smør eller
margarine
1-2 røde æbler
½ frisk agurk
½ dl sherry
* Fremgangsmåde
1. Rens og fileter
fisken. Skyl fileterne.
Drys dem med salt,
peber og karry.
2. Pisk ægget sammen
på en tallerken.
Vend fileterne først
i ægget og derefter i mel.
3. Læg dem på et
skærebræt nogle minutter så paneringen tørrer lidt.
4. Skyl æblerne godt
og skær dem i store tern.
Skyl agurken og skær
også den i tern.
5. Smelt fedtstoffet
på en stegepande.
Når det er
stegeklart lægges fisken på og steges gylden på begge sider.
Anret fileterne på
et varmt fad.
6. Kom æble og agurk
på panden og steg det i fedtstoffet efter fisken.
Tilsæt sherry og
hæld blandingen over fisken.
7. Server med kogte
kartofler og en grøn blandet salat, gerne med citrondressing.
Tips: Retten kan også tilberedes som ovenfor med
rødspættefilet som hovedingrediens.
Se alle de bedste opskrifter med Søtunge eller
andre Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------