 
 
   
Her har du det bedste bud på den klassiske amerikanske suppe
Clam Chowder, en cremet og lækker fyldig suppe er en meget lækker ret.
Hovedret til 4
personer 
 
# Ingredienser
100 g bacon i tern 
250 g kartofler i
tern 
½ spsk hvedemel 
1 spsk tomatpuré 
2 laurbærblade 
1 tsk fennikelfrø 
2 dl hvidvin 
¼ l piskefløde 
3 dl vand eller
hønsefond 
2 fed hvidløg 
100 g forårsløg i
skiver 
150 g gulerødder i
tern 
150 g fennikel i
tern 
1 dl fine ærter 
 
1 kg rensede
muslinger 
1 dl hvidvin 
1 laurbærblad. 
I glasset: Chardonnay hvidvin
 
* Tilberedning
Rist baconen ved
middelvarme i fem min, og tilsæt herefter kartofler. 
Rist i yderligere 5 min.
Tilsæt tomatpuré og
mel, og rist det under omrøring. 
Tilsæt vand, hvidvin
og fløde. 
Kom krydderier i, og
kog suppen op. 
Når den koger,
tilsættes alle grønsagerne, der er skåret i tern 
Varm suppen op til
middelvarme. 
 
Damp de rensede
muslinger i hvidvin med 
laurbærblad i cirka
5 min under låg. 
Pil muslingerne ud
af skallerne. 
Muslingerne er nu
klar til at komme i suppen, som så varmes igennem. 
Server med lunt
brød. 
MUSLINGER UDEN RISIKO 
Der er ingen risiko
ved at spise muslinger, hvis du følger de her vigtige regler. 
1. Skyl muslingerne
i koldt vand, kasser de knuste og dem, der ikke 
lukker sig sammen
under koldt vand. 
2. Tag eventuelt
skæg eller tang af. 
3. Damp muslingerne
under låg cirka 5-8 min. 
Kasser de muslinger,
der ikke har åbnet sig. 
 
Tips: Vil du kun have fisk i suppen, kan du
udskifte baconen med røget laks. 
 
Clam chowder er en af flere chowder-supper i det amerikanske
køkken, der indeholder
muslinger. Ud over muslinger inkluderer almindelige ingredienser kartofler i
tern, salt svinekød og løg. Andre grønsager bruges typisk ikke. 
 
Se alle de bedste opskrifter med muslinger
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.