Tilbehør Arbejdstid: 30 min. Afkøles: ½ time. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Hummersmør:
Skaller fra en kogt hummer
100 g usaltet smør
hummerrogn
hummerindmad (det grønne)
Saltlage: ½ spsk salt pr. dl vand
*
Sådan laves Hummersmør:
1. Stød de kogte hummerskaller i en morter eller kom dem i
en dobbelt plastpose og stød dem fint med kødhammeren.
Rør de knuste skaller sammen med halvdelen af smørret, så
det bliver en ensartet masse.
2. Smelt det i en tykbundet gryde for svag varme og lad det
snurre nogle min. for svag varme.
Det må ikke brune.
3. Si smør og skaller gennem et klæde og kasser skallerne.
Lad smørret blive helt koldt.
4. Stød hummerrogn og indmad i en morter eller passer det
gennem en sigte.
Gnid det sammen med alt smørret og stil det koldt ca ½ time,
til det er fast.
Saltlage:
5. Opløs saltet i koldt vand.
Rul hummersmørret til små kugler og server dem i saltlagen.
Server det til Hummer naturel eller andre enkle, ikke for
fede, hummerretter.
Tips: Hummerrogn og -indmad kan undlades.
Rør da hummerskallerne med alt smørret, inden det kommes i
gryden.
Hummersmør kan også bruges til fiskesaucer og -supper og
andre skaldyrsretter i stedet for almindeligt smør.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-2 måneder.
Sådan laves Hummersmør:
1. Stød de kogte hummerskaller i en morter.
2. Rør de knuste skaller sammen med halvdelen af smørret, så
det bliver en ensartet masse.
3. Smelt det i en tykbundet gryde for svag varme og lad det
snurre nogle min. for svag varme.
Det må ikke brune.
4. Si smør og skaller gennem et klæde og kasser skallerne.
Lad smørret blive helt koldt.
5. Stød hummerrogn og indmad i en morter eller passer det
gennem en sigte.
Gnid det sammen med alt smørret og stil det koldt ca ½ time,
til det er fast.
Saltlage:
6. Opløs saltet i koldt vand.
Rul hummersmørret i små kugler og server dem i saltlagen.
Se alle de bedste opskrifter med Hummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------