Lækre, hvidvinsdampede muslinger, der trækker masser af smag
fra løg og urter. Servér et godt stykke brød til, og du har en fantastisk ret!
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 30 min. Kogetid: 5 min. Marineringstid: 1 time. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
2 kg friske
muslinger eller 1 stor dåse på 475 g
½ liter tør hvidvin
6 hele peberkorn
250 g skalotteløg
2 spsk fintklippet
dild
2 spsk fintklippet
purløg
* Tilberedning
1. Børst muslingerne
med en stiv børste under rindende koldt vand.
Kasser de muslinger,
der ikke lukker tæt.
2. Bring hvidvinen i
kog med hele peberkorn.
Kom muslingerne i og
damp dem ved stærk varme under låg i 5 min.
Ryst gryden hyppigt,
så dampes muslingerne ensartet.
3. Tag muslingerne
op af gryden.
Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Si de hele peberkorn
fra hvidvinslagen.
4. Løsn muslingerne
fra skallen, ved at vride den øverste skal af og skær lukkemusklen over med en
skarp kniv.
5. Læg muslingerne
tilbage i hvidvinslagen.
Skold og pil løgene.
Hak dem fint og kom dem i hvidvinslagen sammen med dild og purløg.
6. Mariner
muslingerne på et koldt sted 1 time, inden de serveres.
Og damerne er
selvfølgelig iklædt en rigtig Hawaii BH med muslinger som skåle.