Logo

Krabbe-farseret rødfisk – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krabbe-farseret rødfisk – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
Rødfisk er en fantastisk spisefisk. Kødet er meget fast og farseret med krabbe er det kongeligt. Rødfisken får en meget flot farve, når den steges på skindet.
4 personer

 
# Ingredienser
150-200 g friskkogt krabbekød
1 stor rødfisk, ca. 1,2 kg (evt en laks)
3 cl olie
1 lille finthakket løg
1 fed hvidløg, finthakket
1 lille finthakket rød peberfrugt
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket estragon
50 g franskbrødskrumme
3-5 skalotteløg
1½ dl hvidvin
½ dl vand
200 g smør
Salt og peber

 
Når krabben skal flækkes, banker du skallerne i stykker med slag fra en stor ske.
Bed evt. fiskehandleren om at udbene fisken for dig.

 
* Tilberedning

Krabbe-farseret rødfisk – bedst på Kogebog.dk 🎯 
1. Kog en stor krabbe i vand tilsat salt i ca. 7 min.
Afkøl krabben let i kogevandet, inden den parteres,
og alt kødet tages fra skjold og ben.

Krabbe-farseret rødfisk – bedst på Kogebog.dk 🎯 
2. Sauter det hakkede løg, hvidløg, peberfrugt og
krydderurter i olien.
Tilsæt brødkrummen og krabbekødet og bland det godt.

Krabbe-farseret rødfisk – bedst på Kogebog.dk 🎯 
3. Udben fisken ved at skære ned på begge sider af rygbenet,
men uden at skære igennem bugen, så fisken mister faconen.

Krabbe-farseret rødfisk – bedst på Kogebog.dk 🎯 
4. Fordel farsen i hulningen på fisken.
Tryk farsen let ned og snør den med
4-5 stykker kødsnor hele vejen hen.

Krabbe-farseret rødfisk – bedst på Kogebog.dk 🎯 
5. Skær skalotteløgene i tynde skiver og
læg dem i bunden af et smurt ildfast fad.
Læg fisken oprejst over løgene og hæld vin og
 vand ved.
Stil fisken i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min.

Krabbe-farseret rødfisk – bedst på Kogebog.dk 🎯 
6. Hæld væden fra fisken i en lille kasserolle og
pisk det kolde smør i i små klumper lidt ad gangen.
Kog op ind imellem, så saucen jævner. Smag til.
Server fisken hel med saucen ved siden af.

 
Vinforslag: Hvid Côtes du Rhône fx Châteauneuf-du-Pape,

 
Se andre gode opskrifter med Rødfisk

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.009 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her