Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 6-8 min. Trækketid: mindst 8 timer, gerne til næste dag. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 5 personer.
# Ingredienser
til Krebs naturel
2 kg krebs (ca 50 stk.)
5-6 l vand
6 spsk salt
6 dildskærme
Tilbehør: ristet brød, smør, dildkviste
Skylleskåle
*
Sådan laves Krebs naturel
1. Skyl krebsene i rigeligt, koldt vand.
Kontroller, om de er friske, ved at strække halen.
Den skal bøje sig ind under kroppen med det samme, evt. ved
let slag.
Kasser krebs, der ikke er friske.
2. Bring vand, salt og halvdelen af dildskærmene i kog.
Lad det koge nogle min.
Læg først de største krebs i den spilkogende lage, lad den
koge op.
Kom så de resterende i.
Kog krebsene 6-8 min. under låg.
3. Tag straks krebsene op af lagen og læg dem i en eller to
andre skåle, gryder eller fade.
Læg de resterende dildkroner imellem.
Pil de udkogte dildkroner op af lagen og hæld den over
krebsene.
Lad dem stå og trække i lagen i mindst 8 timer og gerne til
næste dag, forudsat at de står svalt og tildækket.
De kan også trække i gryden, men så må lagen afsvales først
og dilden skiftes ud.
4. Tag krebsene op af lagen og anret på serveringsfade.
Pynt med grøn dild og server brød og smør til.
Husk skylleskåle.
Tips: Krebsene bliver ekstra lækre, når de koges i en
lys kyllingebouillon.
Krebs skal have stuetemperatur. Har man opbevaret krebs i
køleskab, skal de ud flere timer før de serveres.
Nykogte krebs kan fryses i lagen. Holdbarhed: ca 6 måneder.
Sådan laves Krebs naturel
1. Tag krebsen op til munden og sug saften ud fra undersiden
med kraftige sug.
Det kaldes krebsekysset.
Vrid kløerne af og læg dem på tallerkenen.
2. Skær hovedet af lige bag øjnene med en lille, skarp kniv
og skrab det bløde ud, det smager godt.
3. Løft rygskjoldet frit.
4. Skrab krebsesmørret ud fra rygskjoldets inderside, det er
en delikatesse.
5. Fjern de 2 små sorte »horn«, der sidder yderst på
kroppen.
Vrid hale og krop fra hinanden.
Sug, tyg og spis kroppens bløde indmad.
6. Tryk let på haleskjoldet og løft halekødet frit med en
kniv.
7. Løft det yderste tynde kødlag af halens overside let og
fjern den sorte streng, der kommer til syne, det er tarmen.
Nu er halen klar.
8. Tyg og sug først den mindste klo ren.
Læg herefter et snit på langs af den store klos flade side
og pil kødet ud, eller sug og tyg også den ren.
Se alle de bedste opskrifter med Krebs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------