Logo

Marinerede blåmuslinger - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marinerede blåmuslinger - meilleur sur Kogebog.dk 💘

 

Dette er den klassiske müde at servere blümuslinger pü; dampet i hvidvin og piskefløde! NÌsten som at vÌre i Frankrig. Bedst 24 timer i døgnet

Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 10 min. Let. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
60 g smør
2 løg, hakkede
2 kg blĂĽmuslinger, rensede (se nedenfor)
4 dl hvidvin, gerne tør
1 laurbĂŚrblad
1 stor kvist frisk timian
2 dl piskefløde
salt og friskkvĂŚrnet peber
60 g frisk persille, hakket

 
* Tilberedning
1. Smelt smørret i en stor gryde.
TilsÌt de hakkede løg og sauter dem, til de er klare og bløde.
Rør konstant, sü de ikke brÌnder pü.
Kom muslinger, hvidvin, laurbĂŚr og timian i gryden og dĂŚk med et tĂŚtsluttende lĂĽg.
Kog kraftigt ved høj varme i 2-3 min, ryst gryden kraftigt med jÌvne mellemrum.
Nu skulle de fleste muslinger have ĂĽbnet sig.
Hvis enkelte ikke har, er de dĂĽrlige og skal smides ud.

 
2. Tag muslingerne op af kogelagen og stil dem til side.
HĂŚld kogelagen gennem en si og kom den i en ren gryde.
Den opvarmes langsomt og fløden tilsÌttes.
Smag til med salt og friskkvĂŚrnet peber.
Muslingerne fordeles i 4 opvarmede skĂĽle og suppen hĂŚldes over.
Drys med den hakkede persille.

 
3. Det er en god ide at stille skylleskĂĽle frem ved hver kuvert.
Husk ogsĂĽ et stort fad til skallerne.
Muslingerne serveres med sprødt, nybagt brød; perfekt til at suge den lÌkre suppe op med.

 
Kokketips
Friske muslinger kan holdes i live natten over ved at dÌkke dem godt til og stille dem i køleskabet.

 
BlĂĽmuslinger
Blümuslinger bør renses meget omhyggeligt og skal altid spises den samme dag de er købt.

Marinerede blåmuslinger - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Blümuslinger skrubbes godt med en hürd børste.
Evt. smĂĽsten og lignende fiernes med en skarp kniv.

Marinerede blåmuslinger - meilleur sur Kogebog.dk 💘
BlĂĽmuslingernes skĂŚg fjernes.

Marinerede blåmuslinger - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Bank hver enkelt musling hĂĽrdt mod bordkanten.
De muslinger, der ikke har lukket sig efter denne behandling,
er dĂĽrlige og skal smides ud.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad pĂĽ 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik pĂĽ den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem lĂŚsere

Din e-mail bliver ikke vist pĂĽ sitet.

Du kan vÌlge Mültid og fü aftensmad, frokost osv. eller Metode og fü grill, gryde, ovn osv. eller BagvÌrk og fü brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mül - der er er meget at vÌlge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


ForeslĂĽ nyt svar
Effektiv reklame - klik her