Logo

Andebryst med kiwi og lime

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst med kiwi og lime 

 
Møre andebryster i tynde skiver med en sød, men også pikant lime- og vinsauce, fuld af kiwistykker.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 1¼ time. Tilberedning: 15 min.

 
# Ingredienser
4 andebryster uden ben

2 store limefrugter, revet skal og saft af
2 spsk solsikkeolie
4 forårsløg, i tynde, skrå skiver
125 g gulerødder, i tynde stave
6 spsk tør hvidvin
60 g sukker
2 kiwifrugter, skrællede, halverede og skivede
salt og peber
persillekviste og halve limefrugter med knude (se Kokkens Tip), pynt

 
* Tilberedning
1. Andebrysterne afpudses, og skindet prikkes over det hele med en gaffel.
Læg dem i et lavt fad.
Tilsæt halvdelen af limeskallen og halvdelen af saften og gnid det ind i andekødet.
Lad det trække køligt i mindst 1 time, og vend det mindst en gang.

 
2. Andebrysterne afdryppes, marinaden gemmes.
Varm 1 spsk af olien i en wok.
Tilsæt andebrysterne og svits dem hurtigt.
Dæmp varmen og steg yderligere ca. 5 min.
Vend dem adskillige gange, til de er gennemstegte og brunede over det hele.
Tages op og holdes varme.

 
3. Tør wokken ren med køkkenrulle og varm resten af olien.
Tilsæt forårsløg og gulerødder og lynsteg i 1 minut.
Tilsæt derefter resten af limemarinaden, vin og sukker.
Bring saucen i kog og lad den simre 2-3 min, til den er en smule sirupsagtig.

 
4. Kom andebrysterne i saucen, smag den til og tilsæt kiwi.
Varm det hele godt igennem, så både andebryster og kiwier er dækket af saucen.


5. Skær hvert andebryst i tynde skiver, men sådan at det stadig hænger sammen i den ene side. 
Spred dem ud i vifteform og arranger dem på tallerkener.
Hæld saucen over, drys resten af limeskallen over og pynt.

 
Næringsindhold:
Kalorier 264. Sukker 20 g. Proteiner 20 g. Fedt 10 g Kulhydrater 21 g. Mættede fedtsyrer 2 g.

 
Andebryst med kiwi og lime 
Andebryst med kiwi og lime

Andebryst med kiwi og lime

 

Kokkens tip
Skær et stykke af bunden af hver halve limefrugt, så de kan stå. Skræl en tynd strimmel af skallen af hver, ca. 5 mm tyk, men lad den hænge fast. Bind en knude på denne strimmel og lad den rage ind over snitfladen.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.282 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her