Logo

Asiatisk fiskefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asiatisk fiskefilet 

Fiskefileten får et eksotisk udseende, når den serveres med stegte eller wokkede grønsager og kinesiske krydderier.

• En fiskefilet på 185 g forsyner os med 70% af dagsbehovet for protein

• Hvidvin indeholder kalium.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
4 fileter af torsk, sej eller kuller à 185 g
1 dl hvidvin
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
2 store gulerødder
2 porrer
2 tsk jordnøddeolie
1 tsk sesamolie
¼ tsk kinesiske Fem krydderier

2 tsk farin
3 tsk soya
½ dl risvinseddike

 
DESUDEN:
olie til folien

 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175°.
Smør fire stykker alufolie med olie
(store nok til at rumme fileterne).
Læg folien på en bageplade.
Læg en fiskefilet på hvert stykke folie.
Hæld hvidvin på hver filet og pak folien godt til.
Bag fisken i ovnen i 20 min.

 
2. Pil og pres hvidløget.
Skræl ingefæren og riv den fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler.
Gør porrerne i stand og skær dem i tynde strimler.

 
3. Opvarm de to slags olier på en teflonpande eller i en wok.
Tilsæt hvidløg og ingefær.
Steg under omrøring i 2 min.
Tilsæt fem krydderier, farin, soya, risvinseddike og gulerødder.
Brun under omrøring i 3 min.
Tilsæt porre og brun yderligere 2 min.

 
4. Anret fisken med skyen på varmede tallerkener.
Læg de wokkede grønsager ovenpå og server straks.

 
Asiatisk fiskefilet:
Pr. portion: Energi: Kcal 209 = kj 877
Kulhydrat 8 g Protein 33 g Fedt 5 g (22%) Fibre 2 g

 
Tips:


Asiatisk fiskefilet 

Del fileterne, så de har samme form, størrelse og vægt.
På den måde bliver de ensartet tilberedt og alle 
pakkerne bliver færdige samtidig.


Asiatisk fiskefilet 

Den kinesiske krydderblanding "Fem krydderier"
er en stærk blanding, med bl.a. stjerneanis som
skal anvendes i små mængder, for at det ikke skal
overdøve al anden smag.


Asiatisk fiskefilet 

Fem krydderier - 2 kinesiske krydderi blandinger:
Alt ristes let på en tør pande

 
Ingredienser 1:
1 tsk stødt stjerneanis
½ tsk stødt kanel
¼ tsk ingefær
¼ tsk kommen
¼ tsk karry

 
Ingredienser 2:
1 spsk kanel
2 tsk szechuanpeber
1 spsk fennikelfrø
2 tsk stødte stjerneanis
½ tsk stødte nelliker eller ingefær.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.813 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her