
  
 
Grønkålsuppen er
sprængfuld af gode vitaminer. Her har den fået selskab af sprøde bacon tern. 
 Vores opskrift er nem og giver en dejlig
smagfuld ret - anbefales
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 45 min. 
 
# Ingredienser
500 g ribbede
grønkålsblade 
2 løg 
2 gulerødder 
200 g kartofler 
25 g smør 
1 liter bouillon 
2 spsk hvedemel 
2 dl fløde (9%) 
salt og peber 
100 g bacon (i tern)
 
* Tilberedning
1. Kog den skyllede
og ribbede grønkål i ca 15 min i letsaltet vand, og afdryp i en sigte. 
Blend kålen i en
foodprocessor, eller hak den på et skærebræt. 
 
2. Hak løgene. 
Skræl gulerødder og
kartofler, og skær dem i små tern. 
Smelt smørret i en
gryde. 
Svits løg,
gulerødder og kartofler et par min, og kom grønkål og bouillon ved. 
Kog suppen op, og
lad den små koge under låg i 15 min. 
 
3. Ryst hvedemel til
en jævning med fløden, og rør den i suppen. 
Lad suppen koge 3-4
min under omrøring. 
Smag til med salt og peber. 
 
4. Svits bacontern
på en pande, til de er gyldne, og afdryp dem på køkkenrulle. 
Drys bacontern over suppen ved servering. 
 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.